De beste kookboeken voor desserts

Houd je van desserts? Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor je nagerechten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we de beste kookboeken voor desserts die je zeker moet proberen. We hebben deze boeken persoonlijk getest en kunnen garanderen dat ze heerlijke en makkelijk te maken recepten bevatten.

“Taartbijbel” door Rutger van den Broek

Als je van taarten houdt, dan is “Taartbijbel” van Rutger van den Broek het boek voor jou. Dit boek bevat meer dan 160 taartrecepten, van klassieke appeltaart tot extravagante chocoladetaarten. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, waardoor het makkelijk is om heerlijke taarten te bakken. Bovendien geeft Rutger handige tips en tricks om te zorgen dat je taarten er altijd perfect uitzien.

“IJs & co” door Yvette van Boven

“IJs & co” van Yvette van Boven is hét boek voor iedereen die van ijs houdt. Dit boek bevat niet alleen recepten voor ijs, maar ook voor sorbets, granita’s en andere ijs-gerelateerde lekkernijen. De recepten zijn duidelijk en makkelijk te volgen, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van perfect ijs. Bovendien geeft Yvette van Boven inspiratie voor toppings en sauzen, zodat je jouw ijsjes helemaal kunt personaliseren.

“Chocoladebijbel” door Kees Raat

Chocolade liefhebbers opgelet: “Chocoladebijbel” van Kees Raat is een boek dat je zeker niet mag missen. Dit boek bevat meer dan 150 recepten met chocolade, van simpele chocolademousse tot ingewikkelde chocoladetaarten. Het boek begint met een uitgebreide uitleg over chocolade en het maken van chocoladeproducten, zodat je precies weet waar je mee bezig bent. De recepten zijn duidelijk en makkelijk te volgen, en het boek bevat ook handige tips om te zorgen dat je chocoladeproducten altijd perfect zijn.

“Het ultieme dessertboek” door Janneke Philippi

Als je niet kunt kiezen tussen taarten, ijs of chocolade, dan is “Het ultieme dessertboek” van Janneke Philippi perfect voor jou. Dit boek bevat meer dan 130 recepten voor allerlei soorten desserts, van klassieke appeltaart tot heerlijke tiramisu. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van perfecte desserts. Bovendien zijn de foto’s in het boek om te watertanden!

“Patisserie” door Hidde de Brabander

Als je écht indruk wilt maken met je desserts, dan moet je “Patisserie” van Hidde de Brabander in huis halen. Dit boek bevat de meest indrukwekkende en ingewikkelde patisserie recepten. Een echte aanrader als je al wat ervaring hebt met bakken!

“Modern Baking” door Donna Hay

“Modern Baking” van Donna Hay is een kookboek dat de moderne bakker zeker zal inspireren. Dit boek bevat niet alleen recepten voor taarten en cakes, maar ook voor koekjes, brood en zelfs hartige snacks. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van de perfecte deeg. Bovendien bevat het boek prachtige foto’s die je zeker zullen inspireren om aan de slag te gaan.

“Zoet & Shoot” door Simone van den Berg

“Zoet & Shoot” van Simone van den Berg is een boek dat niet alleen heerlijke recepten bevat, maar ook inspiratie geeft voor het maken van de perfecte foodfoto’s. Dit boek bevat niet alleen recepten voor taarten, cakes en koekjes, maar ook voor ijs, desserts en zelfs hartige snacks. De recepten zijn duidelijk en makkelijk te volgen, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van de perfecte foodfoto. Bovendien bevat het boek prachtige foto’s die je zeker zullen inspireren om aan de slag te gaan.

“Sweet” door Yotam Ottolenghi en Helen Goh

“Sweet” van Yotam Ottolenghi en Helen Goh is een boek dat de zoetekauw zeker zal inspireren. Dit boek bevat niet alleen recepten voor taarten, cakes en koekjes, maar ook voor desserts, ijs en andere zoete lekkernijen. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van perfecte desserts. Bovendien bevat het boek prachtige foto’s die je zeker zullen inspireren om aan de slag te gaan.

“Home Sweet Home XMAS” door Yvette van Boven

“Home Sweet Home XMAS” van Yvette van Boven is een boek dat je niet mag missen als je op zoek bent naar inspiratie voor zoete lekkernijen tijdens de feestdagen. Dit boek bevat niet alleen recepten voor taarten, cakes en koekjes, maar ook voor kerststollen, chocolade en ander lekkers. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van perfecte kerstlekkernijen. Bovendien bevat het boek prachtige foto’s die je zeker zullen inspireren om aan de slag te gaan.

“Bakken met Karin” door Karin Luiten

“Bakken met Karin” van Karin Luiten is een boek dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren bakkers. Dit boek bevat niet alleen recepten voor taarten, cakes en koekjes, maar ook voor hartige snacks, brood en zelfs jams. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van de perfecte deeg. Bovendien geeft Karin Luiten inspiratie voor het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, zodat je altijd iets lekkers kunt maken.

“Masterclass: Patisserie” door Ramon Huigsloot

“Masterclass: Patisserie” van Ramon Huigsloot is een boek voor de echte patisserie-liefhebber. Dit boek bevat recepten voor de meest indrukwekkende en ingewikkelde patisserie, zoals croissants, éclairs en macarons. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, waardoor je zelfs als beginner deze lekkernijen kunt maken. Het boek bevat ook handige tips voor het werken met deeg en de perfecte afwerking van je patisserie.

“Chocola” door Dominique Persoone

“Chocola” van Dominique Persoone is een boek dat helemaal draait om chocolade. Dit boek bevat niet alleen recepten voor chocoladetaarten en -cakes, maar ook voor ijs, chocolade bonbons en andere chocoladelekkernijen. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het werken met chocolade. Bovendien geeft Dominique Persoone inspiratie voor het gebruik van onverwachte ingrediënten, waardoor je verrassende chocoladelekkernijen kunt maken.

“Desserts” door Michel Roux

“Desserts” van Michel Roux is een boek dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren bakkers. Dit boek bevat niet alleen recepten voor taarten, cakes en koekjes, maar ook voor mousses, crèmes en andere klassieke desserts. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van de perfecte dessert. Bovendien bevat het boek prachtige foto’s die je zeker zullen inspireren om aan de slag te gaan.

“Patisserie Gluten Free” door Audrey Fitzjohn

“Patisserie Gluten Free” van Audrey Fitzjohn is een boek voor iedereen die glutenvrij wil bakken, maar nog steeds wil genieten van lekkere patisserie. Dit boek bevat recepten voor de meest indrukwekkende en ingewikkelde patisserie, zoals madeleines, chouxgebak en taarten. Alle recepten zijn glutenvrij en bevatten alleen ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn. Het boek bevat ook handige tips voor het werken met glutenvrij meel en het maken van de perfecte afwerking.

“Het grote taartenboek” door Hollandia

“Het grote taartenboek” van Hollandia is een boek dat geschikt is voor iedereen die van taarten houdt. Dit boek bevat niet alleen recepten voor klassieke taarten zoals appeltaart en citroentaart, maar ook voor extravagante taarten zoals regenboogtaart en red velvet cake. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd, en het boek bevat ook handige tips voor het maken van de perfecte taart. Bovendien bevat het boek prachtige foto’s die je zeker zullen inspireren om aan de slag te gaan.