beste boeken over wijn proeven

Hallo daar, wijnliefhebber! Wil je je kennis over wijnproeven naar een hoger niveau tillen? Dan heb ik hier zes geweldige boeken die je zeker niet mag missen. Deze boeken zijn geschreven door wijnexperts die hun jarenlange ervaring en kennis met je delen. Of je nu een beginner bent of een ervaren proever, deze boeken bieden voor elk wat wils.

1. De Wijnschool – Kees Kraakman (2020)

De Wijnschool is een uitstekend boek voor beginners en gevorderden. Kees Kraakman, een gerenommeerde wijnexpert, leert je alles over wijnproeven en wijn maken. Het boek is prachtig geïllustreerd en bevat handige proefnotities. Het leert je niet alleen hoe je wijn moet proeven, maar ook hoe je wijn moet kiezen, opslaan en serveren. Het is een geweldige gids voor elke wijnliefhebber.

2. Wijnproeven voor Dummies – Ed McCarthy & Mary Ewing-Mulligan (2015)

Wijnproeven voor Dummies is een fantastisch boek voor beginners die hun kennis over wijnproeven willen vergroten. Dit boek behandelt alles wat je moet weten over het proeven van wijn, van het kiezen van de juiste wijn tot het combineren van wijn met eten. Het is een luchtig geschreven boek met veel humor en praktische tips. Het boek is ook geschikt voor gevorderden die hun kennis willen opfrissen.

3. De Grote Hamersma – Harold Hamersma (2021)

De Grote Hamersma is een must-read voor wijnliefhebbers. Harold Hamersma, een bekende Nederlandse wijnschrijver, proeft en beoordeelt elk jaar duizenden wijnen en selecteert de beste in zijn boek. Het boek is niet alleen een gids voor goede wijnen, maar biedt ook veel informatie over wijnregio’s en druivensoorten. Het is een geweldige bron van informatie voor wijnliefhebbers.

4. Wijn – Hugh Johnson (2020)

Wijn, geschreven door Hugh Johnson, is een uitgebreide gids voor wijnliefhebbers. Het boek behandelt alle aspecten van wijn, van het kiezen en proeven van wijn tot het opslaan en serveren van wijn. Het is prachtig geïllustreerd en bevat veel handige tips. Het is een geweldig boek voor zowel beginners als gevorderden.

5. Wijngids – Nicolaas Klei (2020)

Wijngids is een boek geschreven door Nicolaas Klei, een bekende wijnschrijver. Het boek biedt een uitgebreid overzicht van goede wijnen in verschillende prijsklassen. Het is een geweldige gids voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar goede wijnen voor een redelijke prijs. Het boek is goed geschreven en bevat veel humor.

Wijnproeven is leuk! van Fred Nijhuis is een geweldig boek voor beginners die op een luchtige en toegankelijke manier meer willen leren over wijnproeven. Het boek is zeer praktisch en bevat veel tips over hoe je wijn kunt proeven en beoordelen. Het bevat ook veel informatie over de verschillende druivensoorten en wijnregio’s. Het boek is geschreven in een zeer persoonlijke stijl en bevat veel verhalen en anekdotes van de auteur. Het is een geweldig boek voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een informele en leuke benadering van het proeven van wijn.

Deze zes boeken zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om wijnproeven. Er zijn natuurlijk nog veel meer geweldige boeken die je kunt lezen om je kennis over wijnproeven te vergroten. Het is belangrijk om te onthouden dat wijnproeven een persoonlijke ervaring is en dat iedereen zijn eigen smaak en voorkeuren heeft. Het is belangrijk om te experimenteren en verschillende wijnen te proberen om te ontdekken wat je lekker vindt.

Als je op zoek bent naar meer informatie over wijnproeven, zijn er veel geweldige bronnen online beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld de website van de Wijnacademie raadplegen voor meer informatie over wijnproeven en wijnstudies. Ook kun je lid worden van een lokale wijnclub of een wijnproeverij bijwonen om meer te leren over wijnproeven. Natuurlijk zijn er ook websites als Vini Del Mondo die ook een lijst van boeken hebben, trouwens!

Kortom, als je je kennis over wijnproeven wilt vergroten, zijn er veel geweldige boeken en bronnen beschikbaar om je op weg te helpen. Het is belangrijk om open te staan voor nieuwe smaken en te genieten van het proces van het ontdekken van nieuwe wijnen. Wijnproeven is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van het leven, dus laat je meeslepen in de wereld van wijn.