boeken over de menopauze

Als je jezelf in de menopauze bevindt, dan kan het een verwarrende en uitdagende periode zijn. Het is een fase in het leven van een vrouw waarbij er veel veranderingen plaatsvinden in het lichaam en het dagelijks leven. Er zijn veel vragen waar je mee kunt zitten, zoals hoe je om kunt gaan met opvliegers en stemmingswisselingen, wat de beste manier is om je gezondheid te behouden en hoe je je seksleven kunt verbeteren. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over de menopauze die je kunnen helpen om deze vragen te beantwoorden en je te ondersteunen in deze fase van je leven.

In dit artikel delen we de 7 beste boeken over de menopauze met je, zodat je de informatie kunt vinden die je nodig hebt om jezelf beter te begrijpen en te ondersteunen tijdens deze periode.

1. ‘De overgang, het no-nonsense handboek’ – Isa Hoes en Medina Schuurman (2018)

Dit boek is geschreven door de bekende actrices Isa Hoes en Medina Schuurman en biedt een persoonlijk en praktisch inzicht in de menopauze. Het boek gaat in op thema’s als opvliegers, seksualiteit, voeding en hormonen en biedt nuttige tips en adviezen voor vrouwen in de menopauze. Het boek is geschreven in een luchtige, toegankelijke stijl en bevat veel persoonlijke ervaringen van de auteurs.

2. ‘De menopauze, een nieuwe levensfase’ – Dr. Christiane Northrup (2007)

Dr. Christiane Northrup is een gynaecoloog en schrijfster die zich heeft gespecialiseerd in vrouwengezondheid. In ‘De menopauze, een nieuwe levensfase’ gaat ze uitgebreid in op de fysieke, emotionele en spirituele aspecten van de menopauze. Het boek bevat veel informatie over hormonen, voeding en supplementen en biedt praktische adviezen voor het omgaan met de symptomen van de menopauze. Daarnaast richt Northrup zich op de mogelijkheden die de menopauze biedt om jezelf opnieuw uit te vinden en jezelf te ontwikkelen.

3. ‘Het hormoonbalansdieet’ – Ralph Moorman (2009)

Hoewel dit boek niet specifiek gericht is op de menopauze, kan het een nuttige bron van informatie zijn voor vrouwen die zich in deze fase van hun leven bevinden. Het boek gaat in op de relatie tussen voeding en hormonen en biedt praktische tips en adviezen om je hormoonbalans te herstellen. Het boek bevat veel informatie over voedingssupplementen en biedt recepten en menu’s voor een gezonde hormoonbalans.

4. ‘De menopauze survivalgids’ – Barbara Kantrowitz en Pat Wingert (2002)

Dit boek is geschreven door twee journalisten die zelf door de menopauze zijn gegaan. Het boek biedt praktische adviezen en tips voor het omgaan met de symptomen van de menopauze, waaronder opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen. Het boek gaat ook in op de psychologische en emotionele impact van de menopauze en biedt praktische strategieën om hiermee om te gaan.

5. ‘De menopauze, een praktische gids voor vrouwen’ – Dr. Lia Belt (2016)

Dr. Lia Belt is een huisarts die zich heeft gespecialiseerd in vrouwenziekten en de menopauze. In haar boek ‘De menopauze, een praktische gids voor vrouwen’ gaat ze in op de fysieke en emotionele veranderingen die vrouwen in de menopauze doormaken. Het boek bevat veel praktische adviezen en tips voor het omgaan met symptomen zoals opvliegers, slapeloosheid en stemmingswisselingen. Daarnaast richt het boek zich op de mogelijkheden die de menopauze biedt om jezelf opnieuw uit te vinden en je leven opnieuw vorm te geven.

6. ‘Vuurvrouw, het openhartige verhaal over de overgang’ – Pauline Ottervanger (2019)

‘Vuurvrouw’ is een persoonlijk en openhartig boek over de menopauze, geschreven door gynaecoloog Pauline Ottervanger. Het boek gaat in op de fysieke en emotionele impact van de menopauze en biedt veel persoonlijke ervaringen van de auteur en andere vrouwen. Het boek is geschreven in een toegankelijke en herkenbare stijl en biedt veel praktische adviezen en tips voor het omgaan met de symptomen van de menopauze.

7. ‘De menopauze, van alle kanten bekeken’ – Marieke Vos en Roos Menkhorst (2019)

‘De menopauze, van alle kanten bekeken’ is een informatief boek over de menopauze, geschreven door journalisten Marieke Vos en Roos Menkhorst. Het boek biedt een overzicht van de verschillende aspecten van de menopauze, waaronder de fysieke en emotionele impact, de sociale en culturele betekenis en de medische en alternatieve behandelingen. Het boek bevat veel praktische informatie en tips en biedt een breed perspectief op deze fase van het leven van een vrouw.

Samengevat

De menopauze kan een uitdagende periode zijn, maar met de juiste informatie en ondersteuning kun je deze fase van je leven beter begrijpen en ervaren. Deze 7 boeken bieden nuttige informatie, adviezen en tips voor het omgaan met de symptomen van de menopauze en het vinden van een nieuwe balans in je leven. Door jezelf te informeren en te ondersteunen kun je deze fase van je leven omarmen en ervaren als een nieuw begin.